Old Maya ritueel.

Old Maya ritueel.

woensdag 27 november 2019

Dag 7: Van Antigua naar Guatemala City en verder naar Flores.

Antigua.
Na 2 nachten (+1 de eerste dag), en op dag 7 gaan we vandaag een andere regio van Guatemala veroveren. Maar niet zonder eerst nog een berg, Cerro de la Cruz, in de buurt te ontdekken van waaruit we een schitterend panoramisch zicht hebben over de stad met daarbij de 2 vulkanen, Agua en Fuente. Verzamelen om 08.00 uur aan de ingang van het hotel om te vertrekken naar dit uitzicht.
In de straat voor het hotel met uitzicht op de Agua vulkaan.
In de straat voor het hotel met uitzicht op de Arco.
Agua en Fuente vulkanen in 1 beeld samen met panorama over Antigua.
Cerro de la Cruz, op een hoogte van 1.975 meter hoogte.
HOBO gezelschap met panorama over Antigua en de Agua vulkaan.
Op de Cerro de la Cruz
Op de Cerro de la Cruz: panorama Antigua met Agua vulkaan.
Antigua en Agua vulkaan in de achtergrond.
Na het laatste uitzicht over Antigua en de twee vulkanen, rijden we met het kleine busje tot de overstapplaats naar de grote bus. De grote bus kan en mag de stad niet binnen.
Onze grote bus voor de rondreis door Guatemala.
Popol Vuh - Mayacultuur museum.
Als voorbereiding op onze volgende bezoeken aan de twee belangrijkste Maya sites, bezoeken we in de hoofdstad Guatemala City de beste musea over de Mayacultuur. Op de campus van de universiteit in zona 4, bezoeken we het Popol Vuh museum van de Mayacultuur. Het museum herbergt meer dan vierhonderd archeologische en koloniale schatten. Het bezoek brengt je terug in de tijd. De tentoonstellingsruimtes zijn chronologisch gerangschikt van de preklassieke en postklassieke periode tot het koloniale tijdperk. Men toont er zoveel dat men overdonderd wordt met informatie: muurschilderingen, offerrituelen, preclassic sculpturen, Maya systeem voor tijdrekening, kunstvoorwerpen van de klassieke periode, een reproductie van Tikal north acropolis, postklassieke periode, Dresden codex, koloniale periode van de Spaanse overheersing... Te veel eigenlijk.
Ixchel museum.
Naast het Popol Vuh museum, eveneens in zona 4, staat het Ixchel museum dat gewijd is aan het Maya textiel. Men leert er de leefwijze en tradities van de Mayacultuur kennen. Het is een modern museum met indiaanse klederdrachten in prachtige kleuren. Verder weefmotieven, beeldjes, schilderijen en mooie taferelen over het sociale leven. Hierna is men helemaal in de stemming voor een bezoek aan de indianendorpen van de Altiplano.
Guatemala City - Flores.
Na het bezoek aan de Maya museums is er de verplaatsing naar Flores, een uurtje vliegen naar het noorden. Het was een chaotische rit naar de twee museums. Het verkeer is zoals in vele grootsteden een enorm probleem. We zijn toch tijdig op onze bestemming geraakt. Een lunch in Guatemala City tussen 14 en 15 uur. Hierna een korte verplaatsing naar de luchthaven, een kleine 3 km.

Vlucht met SAAB 340 naar Flores.
De voorziene vlucht van 17.30 is met een beetje vertraging vertrokken om 19.00 uur. Het is een klein toestelletje van TAG Airlines (Transportes Aereos Guatemaltecos) met slechts 33 plaatsen. Er zijn  30 passagiers, waardoor wij er met ons 14 de helft van in beslag nemen. Er zijn 3 stoelen per rij: 1 + 2 stoelen per rij.

Toestel voor de vlucht naar Flores.
Koffertjes met handbagage mogen niet binnen in het toestel meegenomen worden. In het toestel is er absoluut geen plaats om koffertjes mee te nemen. De handbagage koffers moeten in het ruim geladen worden.
Instappen in de SAAB 340 van TAG.
Aangekomen in Flores.
Internationale luchthaven 'Mundo Maya' te Flores.
We landen na een vlucht van 45 minuten om 19.50 in de Internationale luchthaven Mundo Maya van Flores. Hier staat onze nieuwe bus met gids Giovani, ons op te wachten. Het is nog een 10 km tot het hotel. Om 20.55 zijn we dan ingecheckt in het hotel Villa Maya.
Parcours van 9 km: Mundo Maya Flores Airport - Hotel Villa Mundo Maya

Geen opmerkingen:

Een reactie posten